Beschermen de tenen en verzachten de pijn aan likdoorns en eksterogen.
Beschermen de tenen en verzachten de pijn aan likdoorns en eksterogen.
VOORKOMEN OP NATUURLIJKE WIJZE LIKDOORNS, ZONDER HET GEBRUIK VAN CHEMISCHE STOFFEN!
1 mm beschermende gel op de halve omtrek van de DIGITUBES® is voldoende om likdoorns op en tussen de tenen doeltreffend te verzachten. U kunt ze ook zonder hinder rond de aanpalende tenen dragen!
Heeft u last van pijn aan uw teen? Een likdoorn of eksteroog (tussen de tenen)? Gebruik dan de EPITACT® DIGITUBES® !
Dankzij de EPITHELIUM™ siliconen gel in de Digitubes worden likdoorns en pijn door overmatige wrijving en druk voorkomen.
De DIGITUBES® zijn ontworpen zonder naad om huidirritatie te vermijden en zijn verkrijgbaar per set van 3 stroken van 10 cm.
U kunt ze op de gewenste lengte afknippen.
Met slechts een DIGITUBE® van 1,5 cm beschermt u uw likdoorn gemiddeld 10 dagen lang!
De elasticiteit en zachtheid van de gekozen stof dragen bij tot het comfort van de Digitubes®.
De DIGITUBES®zijn zo dun dat u ze zelfs in pumps kunt dragen. Een ander groot voordeel is dat ze wasbaar en herbruikbaar zijn! Het is dus een oplossing die zowel discreet, doeltreffend als betaalbaar is.
Dit product is een medisch hulpmiddel van klasse I dat aan de Europese wetgeving is onderworpen en van het CE-label is voorzien. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Fabrikant: Millet Innovation. 06/2020
Hoe dikker de gel, hoe beter de huid beschermd wordt bij likdoorns.
FOUT! Om te vermijden dat de beschermende laag gel te veel ruimte in de schoen inneemt, moet deze zo dun mogelijk gemaakt worden. Wanneer er een dikke beschermende laag gel gebruikt zou worden, dan is het mogelijk dat er op andere plaatsen op de voet eelt ontstaat door een gebrek aan ruimte. De hoogwaardige EPITHELIUM™ gel is slechts 1 mm dik over de helft van de omtrek van de Digitube®, waardoor de gevoelige zone en/of likdoorn doeltreffend worden beschermd.
Hydrocolloïde pleisters zijn geschikt om likdoorns te beschermen.
FOUT! Hydrocolloïde pleisters zijn gemaakt van materialen die opzwellen en een gel vormen door de aanwezigheid van wondvocht. Dat vocht wordt afgescheiden door een open blaar, waardoor de hydrocolloïde pleister een gel vormt. Maar likdoorns scheiden geen vocht af, en er wordt dus ook geen viscoelastische gel gevormd die de druk op de likdoorn zou moeten verdelen.
Het verwijderen van eeltplekken helpt om de vorming van likdoorns te voorkomen en/of te behandelen.
FOUT! Het te regelmatig afschrapen van de huid (met bijv. puimsteen) kan het fenomeen van 'keratinisatie' versterken, d.w.z. het proces waarbij de bovenste laag van de huid dikker wordt. En dat is precies wat de vorming van likdoorns bevordert.